European Research Council – Geavanceerde subsidie

Deadline: 29 Aug 2024

Doel

ERC Advanced Grants zijn bedoeld om excellente hoofdonderzoekers te ondersteunen in de carrièrefase waarin zij al gevestigde onderzoeksleiders zijn met een erkende staat van dienst op het gebied van onderzoeksprestaties.

Wie kan aanvragen?

Van aanvragers van de ERC Advanced Grants – genaamd Principal Investigators (PI) – wordt verwacht dat zij actieve onderzoekers zijn die een trackrecord hebben van aanzienlijke onderzoeksprestaties in de afgelopen tien jaar .

Criteria (samenvatting)

  • Aanvragen kunnen op elk onderzoeksgebied worden ingediend.
  • Onderzoek moet worden uitgevoerd in een publieke of private onderzoeksorganisatie (bekend als een gastinstelling/HI). Dit kan de instelling zijn waar de aanvrager al werkt, of een andere instelling die zich in een van de EU- lidstaten bevindt of geassocieerde landen.
  • De gastinstelling moet passende voorwaarden bieden zodat de PI zelfstandig het onderzoek kan leiden en de financiering kan beheren. De PI kan worden gehost door elke juridische entiteit in een EU-lidstaat of een geassocieerd land.
  • De hoofdonderzoekers moeten uitzonderlijke leiders zijn in termen van originaliteit en betekenis van hun onderzoeksbijdragen.